Praktische zaken

Inloggen op de Flexkids app

Heb je problemen met inloggen in de Flexkids app? Of ben je de pincode vergeten? Dan kun je de volgende gegevens gebruiken:

  • Een gebruikersnaam en wachtwoord (Gebruikersnaam en wachtwoord zijn dezelfde als voor het inloggen bij Flexweb)
  • Algemene pincode: 5369

Openingstijden

Natuurfontein is iedere werkdag geopend van 08.00 tot 18.30 uur.

Wennen

Wij delen met de ouders in overleg de wenperiode in. Dit kan per kind heel erg verschillen en hier geven wij graag alle ruimte voor. Sommige kinderen komen met hun ouders al een kijkje nemen op de plek waar we buiten spelen en spelen een keer mee. Andere kinderen roepen hun ouders direct gedag nadat ze voor het eerst komen. En sommige kinderen vinden het juist fijn om rustig even te wennen. Wij vinden het belangrijk goed naar ouder en kind te luisteren en maken hier afspraken over tijdens het intakegesprek.

Vakanties bij Natuurfontein

Er wordt voor elke vakantie een vakantieprogramma gemaakt waarbij ouders en kinderen kunnen zien welke activiteiten er in de vakantie worden aangeboden. Elke vakantie heeft een thema. Er wordt een programma voor buiten gemaakt, maar ook is er een alternatief plan voor binnen bij eventueel slecht weer. De kinderen mogen zelf de keuze uit de aangeboden activiteiten maken. Het kan door die keuze zijn dat ze niet in hun eigen basisgroep zitten. Wij vinden het belangrijk dat kinderen kiezen op basis van een favoriete leider, vriendje/vriendinnetje of activiteit.

Extra opvang

Op schooldagen, studiedagen en in de vakantie is het mogelijk om een extra dag of dagdeel (middag) af te nemen. Dit kan je aanvragen via de ouder inlog; er wordt dan gekeken of jouw kind op hun eigen basisgroep geplaatst kan worden. Indien dit niet het geval is vragen wij je schriftelijke toestemming om jouw kind op een andere groep te mogen plaatsen.

‘Vieze’ kleding

Je vindt het vast heerlijk als je kind(eren) vies thuis komen zodat je kunt zien dat ze lekker gespeeld hebben.

Met buitenspeelpakken en laarzen aan blijven ze lekker droog en hun goede kleren heel en schoon. Denk hierbij ook aan bedekkende kleding tegen insecten, stekels en kou.dreamstime_lekkervies

Een nat of vies pak is niet te voorkomen. Denk maar aan vallen in een plas, een onverwachte regenbui, toch nog niet helemaal zindelijk of gewoon lekker spelen in de modder. Het is dan handig als alle kinderen een extra set kleding bij zich hebben. Wie wil er nou niet snel weer een droge en warme broek aan? Op de opvang hangt voor elk kind een ‘luizenzak’ waarin de reservekleding opgeborgen kan worden. Dichte, hoge schoenen zijn voor de kinderen lekker om in te spelen. Ze bieden enkelbescherming en beschermen tegen modder en prikkels.

Winterkleding

Daarom vragen we om ervoor te zorgen dat jouw kind(eren) ‘s winters goede warme kleding aan hebben.

Dat betekent: een lekkere warme winterjas, een warme broek (geen maillot of legging), muts, sjaal en handschoenen/wanten. Ook lekker warme schoenen of (sneeuw)laarzen  zijn dan fijn (regenlaarzen zijn te koud).

Bij mooi weer is het prettig als de kinderen stevige waterschoenen en een handdoekje + zwemkleding mee hebben.

Brandveilige kleding

Ook niet geheel onbelangrijk is brandveilige kleding. We willen graag met z’n allen buiten kunnen koken. Dan is het belangrijk dat we geen synthetische kleding dragen. Brandveilige kleding zoals wol en katoen is bij Natuurfontein dan ook een must.