Over ons

Kim

Kim

Pedagogisch medewerker met Avontuur

Hi ik ben Kim, zoals meer medewerkers bij Natuurfontein ben ik afgestudeerd aan de HBO opleiding Sport en Bewegen. Tijdens deze studie heb ik mij verdiept in kinderen in de sport, onder andere kinderen die speciale aandacht nodig hebben. Waarom? Heel makkelijk, ik kom zelf van het speciaal onderwijs en daarom kan ik me dus goed inleven in deze kinderen.
Natuur en bewegen zijn voor mij, als actief kind, erg belangrijk geweest en hier heb ik nog steeds veel goede herinneringen aan. Met mijn vader heb ik bijna elk weekend van mijn jeugd doorgebracht in de Belgische Ardennen, waar hij survivalparcours uit zette voor groepen en ik altijd gezellig mee mocht doen.

Heerlijk in de bossen lopen, fietsen, kanoën en klimmen. Genieten! Sportief en beweeglijk zal ik altijd blijven en ik hoop met mijn enthousiasme voor de buitensport uw kinderen mooie, maar vooral sportieve jeugdherinneringen te geven.

Ton van der Berg

Ton van der Berg

Pedagogisch medewerker met oude ambacht skills

Ik ben geboren in 1955, ik ben getrouwd met Annemarie en heb een reeds volwassen stiefdochter en een tiener zoon.
Na 30 jaar in de audiovisuele branche te hebben gewerkt, werd ik bedankt kort voor mijn 55ste. Na een jaar van veelvuldig en nutteloos solliciteren is het roer omgegaan en ben ik de opleiding SPW kinderopvang gaan doen; hiervoor ben ik sinds 2012 gediplomeerd.
Mijn inbreng in het team bestaat uit onder andere (oude) ambacht en buiten met de kinderen eten maken. Verder ga ik vogelnestkastjes met ze maken en regelmatig met blaaspijpen schieten. Of op avontuur op het Pirateneiland in het Amsterdamse Bos.
Het is voor kinderen ook fijn om wat meer mannen in deze vrouwenwereld te zien, vooral voor de jongens (en meisjes) die van ravotten en stoere dingen houden.

Kevin Boelsma

Kevin Boelsma

Specialist Bushcraft & Locatiecoördinator

Mijn naam is Kevin Boelsma en ben geboren in Amsterdam, maar opgegroeid in Kudelstaart. Tijdens en na mijn studie, Sport en Bewegen; Lifestyle en Gezondheid, heb ik prachtige werkervaringen in zowel binnen- als buitenland op kunnen doen. Zo ben ik werkzaam geweest als activiteitenbegeleider van kansarme kinderen in Guadalajara in Mexico; ski- en snowboardinstructeur voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten in Breckenridge, Colorado in de Verenigde Staten; voetbalkamp begeleider in Kudelstaart; conditietrainer in Amstelveen; hoofdbuitensportinstructeur in Johannisholm in Zweden en tijdens mijn laatste avontuur heb ik gewerkt als voetbaltrainer op een zomerkamp voor jongens in Raquette Lake, New York in de Verenigde Staten.
Ik houd mij voornamelijk bezig met het bushcraft en survival gedeelte, het bouwen van hutten, het veilig leren omgaan met messen en bijlen, het maken van vuur, het leggen van knopen en het ondervinden van wat er allemaal in de natuur te zien en te vinden is en daarnaast ook met mijn grootste passie; voetbal.

Masha

Masha

Pedagogisch Medewerker

Ik ben Masha, letterlijk geboren op een erf in Vinkeveen. Hier opgroeiende was ik altijd buiten en aan het helpen in de tuin en moestuin. ’S ochtends kijken of de kippen eieren hadden gelegd en heksensoepjes brouwen, bessen plukken en jam van maken. Ik heb hier fijne herinneringen aan en vind het ook belangrijk om dat soort herinneringen mee te geven aan kinderen. Natuurfontein sprak mij daarom erg aan.

Ik heb de opleiding onderwijsassistent gevolgd en erna nog 3 jaren Pabo. Ik vond het invalwerk bij een BSO in Vinkeveen zó leuk dat ik ben gestopt met de Pabo en er ben gaan werken. De mogelijkheid om met kinderen in hun vrije tijd in hun puurheid en onbevangenheid te werken in plaats in een verplichte setting, paste veel meer bij mij. Het enthousiasme van een kind kan ik namelijk soms wel vergelijken met mijn eigen enthousiasme; ik kan daarin lekker mezelf zijn.
Ook heb ik wat ervaring met lesgeven in het buitenland; Stage op Sint Maarten en vrijwilligerswerk in Ghana.

Mijn natuur- en pedagogische achtergrond maken dat ik me ontzettend thuis voel bij de visie van de Natuurfontein. Ik ben blij om deel uit te mogen maken van het team.

Inge Sakes

Inge Sakes

Pedagogisch Medewerker

Hoi, ik ben Inge. In 1989 geboren in Hoorn, opgegroeid in De Goorn en woon nu zo’n 3 jaar in Spierdijk (een klein dorpje in West-Friesland). Ik ben gewend om groen en dieren om mij heen te hebben. Vanaf kleins af aan was ik dan ook altijd buiten te vinden. Twee jaar lang heb ik op ‘t Gilde gezeten, een jeugdvereniging, waar sport, spel en knutselen centraal stond. Verder heb ik jarenlang geturnd en schilderde en tekende ik ook erg graag in mijn vrije tijd. Vervolgens ben ik overgegaan op tennis, wat ik tot op heden nog steeds fanatiek beoefen.

Een paar jaar geleden ben ik afgestudeerd van de opleiding Pedagogiek. Hiervoor heb ik eerst de opleidingen Sociaal Pedagogisch Werker niveau 3 en Onderwijsassistent niveau 4 afgerond. Het vinden van werk was echter erg lastig, wat maakte dat ik ook doordeweeks bij mijn zaterdagbaantje bij PostNL ben gaan werken. In deze tijd heb ik de thuisstudie Kindercoach afgerond. Ondanks dat ik het post bezorgen nog steeds leuk werk vind en ik ondertussen erg geniet van de natuur, mis ik daarin wel het werken met kinderen en het hebben van collega’ s. Ik ben heel blij dat ik nu onderdeel mag zijn van Natuurfontein en hoop er samen met de kinderen mooie herinneringen te creëren.

Mirjam de Jong

Mirjam de Jong

Pedagogisch Medewerker & Locatiecoördinator

Ik wil mij graag even voorstellen. Ik ben Mirjam en geboren in Bergen op Zoom. Ik ben opgegroeid in een bosrijk gebied. Sinds augustus 2015 ben ik werkzaam bij Natuurfontein. Ik werk al ruim 13 jaar in de kinderopvang en heb verschillende functies bekleed. Werken met kinderen vind ik leuk, elke dag is anders en het houd je jong! Natuurfontein spreekt me erg aan omdat we buiten zijn met de kinderen, iets waar kinderen veel van leren. Ik hou van het water en het buiten leven. Verder heb ik een hele leuke hond, genaamd Mieke. Als hobby’s heb ik toneelspelen, yoga en daarnaast ben ik op zaterdag assistent hondentrainer bij Loebas hondenschool. Ik hoop een gezellige tijd te hebben met de kinderen bij Natuurfontein.

Wilke Bosma

Wilke Bosma

Pedagogisch Medewerker

In 1992 ben ik geboren in de Noordoostpolder, in het kleine dorpje Marknesse om precies te zijn. Ik ben opgegroeid midden in het bos en heb dan ook als kind veel buiten gespeeld, boomhutten gemaakt en brandnetelsoep gekookt. Ik vond het buiten zijn heerlijk en dit is dan ook een van de dingen wat ik bewonder aan de Natuurfontein! Na het afronden van de middelbare school ben ik naar het hoge noorden (Groningen) verhuisd om daar pedagogische wetenschappen te studeren. Ik heb tijdens mijn studie altijd veel activiteiten met kinderen en jongeren gedaan, waardoor ik na verloop van tijd zeker wist dat ik de goede studiekeuze had gemaakt. Ik heb uiteindelijk de master Orthopedagogiek afgerond, waarbij ik mijn stage in Suriname heb gelopen op een kinderdagcentrum. Een hele mooie ervaring! Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen het hoge noorden te verlaten en ben nu werkzaam op de Natuurfontein.
Ik hoop dan ook hele mooie tijden te mogen beleven met alle kinderen en zo hun ontwikkeling te stimuleren!

Anne

Anne

Pedagogisch Medewerker

Hallo! Ik ben Anne en ik ben geboren in 1982 te Arnhem. Mijn moeder runde rond mijn geboorte samen met een aantal vrouwen een biologische boerderij en mede daarom was ik van jongs af aan al veel buiten. Dankzij mijn moeder weet ik wat pure voeding is en ik eet dit dan ook zo vaak mogelijk. De natuur vind ik iets wonderlijks en ik leer er graag over. Ik heb prachtige herinneringen aan het spelen in het Sonsbeekpark in Arnhem en ook aan het wonen in een natuurreservaat in Lettelbert.
Kinderen vinden mij vaak streng en lief, dat komt doordat ik duidelijke grenzen aangeef en binnen die grenzen graag samen met kinderen plezier maak. Ik woon nu in Zwolle en ik heb hier ook mijn diploma sociaal pedagogische hulpverlening gehaald. In Zwolle heb ik gewerkt als pedagogisch medewerker op een BSO voor kinderen met autisme. Daarna heb ik op uitzendbasis bij verschillende organisaties gewerkt. Nu voel ik mij thuis bij Natuurfontein en ik hoop hier veel mooie avonturen te beleven samen met collega’s en de kinderen.

Ria Krop

Ria Krop

Pedagogisch Medewerker

Ik ben geboren in 1958, getrouwd met Frans en ik heb twee volwassen dochters, Ellen en Sofie.Mijn woonplaats is Landsmeer, aan de rand van het Twiske en het Ilperveld, waar ik vaak te vinden ben om te sporten: wandelen, mountainbiken, zeilen, kanovaren, hardlopen, zwemmen en schaatsen. Elke winter hoop ik op natuurijs maar omdat het weinig voorkomt ben ik twee keer per week te vinden op de kunstijsbaan.

Mijn grootste hobby is fotograferen en ik heb ook bijna altijd mijn fototoestel bij me.
Ook houd ik heel erg van kamperen, met een klein tentje lekker in de natuur, vuurtje erbij en genieten van de vrijheid.

Mijn vorige baan was kleuterleidster op een basisschool in Amsterdam-noord. In het onderwijs miste ik het er op uitgaan met de kinderen en ze de natuur te laten ontdekken. Ik werkte met de methode Kaleidoscoop/High Scope, waar ik heel erg achter sta. Hiervan vind ik heel veel terug bij Natuurfontein zoals het buiten spelen in weer en wind en de prachtig ingerichte speelhoeken. Actief leren is bij deze methode het belangrijkste element, kinderen leren het best door dingen aan den lijve te ervaren. Ik vind dat Natuurfontein hier een heel groot aandeel in heeft en ik ben er trots op dat ik bij Natuurfontein mag werken.

Vertel het me en ik zal het vergeten.
Laat het me zien en ik zal het onthouden.
Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken. (Jan Amos Komensky)

Eva Mare de Moor

Eva Mare de Moor

Pedagogisch Medewerker

Mijn naam is Eva, geboren in 1984 op een schip in Amsterdam. Vroeger wilde ik boer worden, geen boerin, maar daar ben ik van afgestapt. Mijn liefde voor theater mondde uit tot het afronden van een docent drama opleiding in Arnhem.

De afgelopen jaren heb ik aan verschillende theaterprojecten gewerkt. Van regieassistent en gastdocent tot aan het maken van voorstellingen met kinderen en jongeren. Daarnaast werkte ik als assistent bedrijfsleider in een familierestaurant in de Amsterdamse Jordaan.

Als pedagogisch medewerker en theaterdocent wil ik de kinderen enthousiasmeren, verwonderen, hun creativiteit stimuleren en ze het vertrouwen geven om te durven.

Hoe mooi is het om een steentje te mogen bijdragen aan de ervaringsgerichte ontwikkeling van de leefwereld van de kinderen waar de buitenlucht als speel- en ontdekkingsplaats voorop staat.

Eelco

Eelco

Pedagogisch Medewerker

Hallo, ik ben Eelco, maar luister soms als ik zin heb ook naar de naam Ed of Eddy zoals een aantal van mijn vrienden mij regelmatig noemen.
Ik ben opgegroeid in Heerhugowaard waar ik jarenlang met heel veel plezier op de scouting zat, ik vond het avontuur en het buitenzijn heerlijk en geweldig!
Ik ben dan ook gek op ontdekken, ergens in het bos, het strand, de bergen of gewoon in een dorpje of stad. Fijn alle plekjes verkennen en nieuwe leuke en of gekke dingen vinden. Ik ben erg nieuwsgierig, ik moet ook altijd overal aanzitten om te kijken hoe iets werkt of hoe het in elkaar zit, tot vervelens aan toe vroeger, of in het geval van planten hoe iets ruikt of hoe iets proeft.

Ik heb een passie voor koken en tuinieren, alleen heb ik zelf geen tuin, dus staat mijn balkon helemaal vol met lekkere en mooie plantjes, balkonieren dus. Overigens staat mijn huis ook helemaal vol met planten, sommige noemen het daarom ook wel een oerwoud bij mij thuis.

Koken is toch wel mijn allergrootste hobby, het liefst met zelf verbouwde groenten of kruiden en daarbij is geen keuken mij te gek, maar momenteel inspireert de Libanese keuken mij het meest.
Op woensdagen (om de week) kook ik bij Guerilla Kitchen waar we met een groep gemotiveerde mensen er samen voor zorgen dat voedselverspilling een beetje wordt tegen gegaan, iets wat in onze hedendaagse consumptiemaatschappij een groot probleem is. We koken namelijk met lekkere groenten die afgedankt (weggegooid) worden omdat ze niet (meer) mooi zijn. Ugly veggies noemen we het ook wel, maar als wij er klaar mee zijn dan zijn ze mooier dan ooit en smaken ze fantastisch.
Verder doe ik veel aan Yoga, zowel de Yin als de Yang versies. Hier kan ik zowel mijn energie in kwijt dan wel ontvang ik er veel positieve energie door terug. Dit zijn mijn echte zen momentjes in de week.

Last but nog least ben ik gewoon gek op gek doen, maar gelukkig kan ik ook serieus zijn.
Ik heb jaren geleden SPW gedaan en naast de stages die ik heb gelopen met zowel grote kinderen (tieners) als kleine kinderen (onder andere op een BSO) heb ik vele jaren een zomerkamp voor kinderen begeleid in Duitsland. Sindsdien was ik even afgedwaald in de commerciële sector, maar na deze omzwerving ben ik weer terug waar ik wezen moet, daar waar mijn hart van gaat kloppen. Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken, hun energie, eerlijkheid en oprechtheid en daarnaast hun onbevangen kijk op het leven geven mij veel plezier in het werk wat we doen.
Eigenlijk ben ik zelf altijd een beetje kind gebleven die ervan houd om er op uit te trekken in de natuur, dus ik zit bij Natuurfontein helemaal op mijn plek.

Zou je ook willen werken bij Natuurfontein? Stuur dan een open sollicitatie naar info@natuurfontein.nl