Over ons

Monique van Loenen

Monique van Loenen

Eigenaresse & Adviseur Pedagogiek

Ik ben geboren in 1975, moeder van Faben (2007), Lovan (2011) en Dout (2013) en woonachtig in Amsterdam. Ik ben sinds 2002 werkzaam in de buitenschoolse opvang (BSO), gespecialiseerd in kinderen en natuurbeleving. Al een aantal jaren ben ik bezig met het thema kinderen en natuurbeleving. De natuur, parken of een bos is voor kinderen een avonturenpretpark waar van alles te ontdekken is. Alleen de seizoenen al geven elke keer weer nieuwe inzichten en variërend speelplezier. Als u bij uzelf terug gaat naar uw kinderjaren zijn er vast heel veel fijne herinneringen aan de avonturen die u buiten heeft beleefd! Dit willen wij ook voor uw kind gaan realiseren. Lekker onbezorgd buiten spelen tussen en met groen, met je laarzen door de blubber. Ik zal het pedagogische klimaat binnen de Natuurfontein creëren en bewaken. Mocht u vragen hebben over hoe wij met kinderen werken of heeft u zelf een mooi natuuridee, dan kunt u bij mij terecht.

Jeroen Hilbrink

Jeroen Hilbrink

Eigenaar & Operationeel Adviseur

Geboren in 1976, getrouwd met Monique van Loenen en vader van dezelfde geweldige kinderen Faben, Lovan en Dout. Woonachtig in de stad met alle mogelijkheden, Amsterdam. In mijn jaren voor Natuurfontein ben ik actief geweest als ondernemer in de horeca en eventindustrie. Mede opzetten van ondernemingen als Kitchen Deluxe(later Hete Peper), DNA Events (Nu MCI), waarna mijn eigen ondernemingen Bubbles Inc., TwoGather en Lost in Creation. Tijdens deze jaren heb ik veel geleerd over het ondernemerschap en de valkuilen die daarbij komen.

In 2009 kwam Monique met het idee van Natuurfontein. We zijn daar 2 jaar mee bezig geweest voordat we konden starten: plannen ontwikkelen, financiering krijgen en de geschikte locatie vinden. In April 2011 was het zover en konden we WG opstarten.. Een Natuur BSO, waarin kinderen weer bezig zijn met waarvoor ze kind zijn, namelijk: Buiten zijn, ontdekken, avonturen aangaan en creatief spelen. En dit dan in de dichtbevolkte binnenstad. Dat moest het worden!

Inmiddels zijn we veel meer dan dat, zijn we ontzettend populair en hebben we blijkbaar de juiste snaar geraakt waar men op zat te wachten. Een BSO die zijn beloften waarmaakt en doet wat goed is voor Kind, Ouder en Medewerker!

Inmiddels zijn we Natuurfontein naar een nog hoger niveau aan het ontwikkelen, waarbij we de andere competenties van kinderen coachen die ze op school niet meekrijgen: Leren risico’s nemen, Inschatten van situaties, Je in je kracht voelen als je de leiding krijgt, Leren als groep te ondernemen en al dat soort waarden die niet op school te vinden zijn. We doen dit met onze 3 pijlers: Basiskennis Natuur, Innerlijke kind en het ontwikkelen van de Stadvinder. Die Stadvinder willen we in de nabije toekomst nog veel meer mee doen.

Om die ideeën mogelijk te maken zijn we ook naar een andere ondernemingsstructuur aan het veranderen, ‘Bottum Up’ i.p.v. ‘Top Down’. We hebben geen managers, we hebben alleen coaches en projectleiders. Medewerkers met deelverantwoordelijkheden, zodat iedereen gelijk is en een belangrijk element in de complete onderneming neemt. Dit vind ik ontzettend gaaf om te bouwen. Ricardo Semler is daarbij voor ons een grote inspiratiebron over hoe we het liefst aan de toekomst van onze medewerkers en kinderen werken.

Ik hoop en denk op deze wijze mijn steentje bij te dragen aan de jeugdherinneringen en ontwikkeling van uw kind.

Danny Teders

Danny Teders

Organisatie Coördinator

In 1987 ben ik geboren in de Twentse stad Oldenzaal. Voor mijn studie (HBO opleiding Sport & Bewegen in Haarlem) ben ik in het jaar 2009 naar het westen van ons koude kikkerlandje verhuisd. Hier kreeg ik de kans om mijzelf te ontwikkelen op o.a. het sport- en organisatorisch vlak. Daarvoor heb ik een aantal jaren in de top van de schaatswereld mogen meedraaien, heb ik tot tweemaal toe in Ghana gewoond en ben ik als teamleider en projectmanager jaren actief geweest bij een groot fieldmarketing bedrijf.

Waarom ik voor Natuurfontein gekozen heb? Doordat mijn sportieve jeugdherinneringen nog altijd op mijn netvlies geschreven staan. Sport heeft mijn leven positief veranderd en ik hoop dit voor de jeugd van nu te mogen doen. Zij horen namelijk in de gezonde buitenlucht inspiratie op te doen, creatief bezig te zijn en vooral te rennen over die groene grasvelden.

Vincent Koot

Vincent Koot

Personeelscoach

Mijn naam is Vincent Koot, geboren in 1967 in Rotterdam. Inmiddels woonachtig in Haarlem en vader van twee geweldige kids. In 1990 ben ik afgestudeerd aan het CIOS te Overveen, waarna ik ruim 10 jaar in de sport heb gewerkt als o.a. judoleraar, recreatiesportbegeleider, fitness trainer, bewegen op muziek docent.

Na al die jaren wilde ik iets anders en ben ik als purser in de luchtvaart gaan werken, waarna sport meer op de achtergrond verdween. Na ruim 18 jaar dit gedaan te hebben, groeide de belangstelling voor Natuurfontein. Ik moest vaak terugdenken aan mijn fantastische tijd bij de scouting in de jongere jaren en al die uren ravotten in de natuur.

Toen heb ik de knoop doorgehakt, ben ik gestopt met vliegen en me 100% gaan richten op Natuurfontein. Hier ben ik actief als pedagogisch medewerker en houd ik mij bezig met personeelszaken en de coaching van het personeel. Uiteraard hoop ik, net als iedereen bij Natuurfontein, fantastische jeugdherinneringen te creëren met de kinderen!

Ineke Bams

Ineke Bams

Groen- & Duurzaamheidcoach

Ik ben geboren in 1961, moeder van drie volwassen kinderen en woon in het landelijke Wilnis.
Natuur is al m’n hele leven belangrijk voor mij. Daarom wilde ik vroeger al iets gaan doen met ‘mensen en natuur’. Maar wat?

Tuin- en Landschapsinrichting leek me wel wat. Na m’n studie heb ik bij Rijkswaterstaat gewerkt.Het leukst was het veldwerk in de Oosterschelde. Toen m’n kinderen jong waren, heb ik een aantal jaar als vrijwilliger gewerkt voor onze lokale afdeling van het IVN (Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie). Als natuurgids, docent en jeugdgroep begeleider. Met mijn ervaring kon ik aan de slag op het natuur- en milieueducatiecentrum in mijn woonplaats. Daarna heb ik als projectleider gewerkt bij het IVN, voor verschillende NME-centra en voor de Brede School in Amsterdam Zuidoost Ook ben ik ‘wachter’ (vrijwilliger) bij Het Bewaarde Land, een natuurbelevingsprogramma voor groep 5 en 6. Daarnaast tuinier ik graag.

Toen ik in 2009 werkloos werd, ben ik gaan nadenken over wat ik eigenlijk het liefste wil en het belangrijkste vind. En dat is: kinderen in aanraking brengen met natuur. Samen met kinderen de natuur en hun omgeving ontdekken en beleven, dat is het leukste wat er is! Bij Natuurfontein was ik met mijn ervaring van harte welkom. En omdat ik iemand ben die steeds nieuwe uitdagingen zoekt ben ik nu bezig me te ontwikkelen als verhalenverteller. En dat combineert heel goed met werken bij Natuurfontein!

Karin Martin

Karin Martin

HR medewerker

Ik ben in 1983 in Amsterdam geboren, maar het grootste deel van mijn jeugd heb ik in Engeland doorgebracht. Met mijn vader en mijn opa was ik als kind altijd veel buiten en ik genoot daar ontzettend van.
Ook later toen ik weer in Nederland woonde ben ik altijd veel buiten geweest. Ik was altijd bezig met dieren en natuur. Vervolgens ben ik diermanagement gaan studeren en tevens ook afgestudeerd Dierenartsassistente. Toch heb ik hierin niet helemaal mijn draai gevonden en uiteindelijk begonnen bij de opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming. Via een stage ben ik bij Stadsboerderij Zimmerhoeve terecht gekomen en daar verzorg ik nu enige jaren met veel plezier de basisschool lessen en andere natuur- en milieu activiteiten.

Sinds maart werk ik bij Natuurfontein en ik geniet volop van het werken met de kinderen in de buitenlucht. De enthousiasme van de kinderen werkt aanstekelijk en geeft mij energie.

Johan Kleijn

Johan Kleijn

Groencoach & Pedagogisch Medewerker

Ik ben geboren in 1960 , getrouwd met Carmen en heb drie volwassen kinderen en ook al drie kleinkinderen. Na allerlei banen (o.a. autospuiter, loodgieter, vorkheftruckchauffeur) kwam ik erachter dat mijn sterke kant het enthousiasmeren van kinderen was. Ik heb toen na het afronden van de opleiding cultureel werk lange tijd in de kinderopvang gewerkt. Daar vond ik het leuk om te tuinieren en knutselen met de peuters. Inmiddels werk ik alweer 12 jaar in de jeugdhulpverlening waarvan de laatste jaren op een kamertrainingscentrum met oudere pubers. Dat is heel dankbaar werk, maar ik mis wel het enthousiasme van de jongere kinderen. Ik werk daar in wisseldiensten waardoor ik ook door de week tijd over heb. Dus toen ik via een mede-bushcrafter hoorde dat Natuurfontein nog mensen zocht, heb ik meteen gereageerd!
Ik ben opgegroeid in de Amsterdamse Jordaan. Een omgeving waar je niet direct aan natuurbeleving denkt. Maar dat viel erg mee voor mensen die het willen zien en die er ook werk van willen maken om de natuur een handje te helpen. In de grachten heb ik als kind gevist op aal. Mijn ouders hadden ook een moestuin op het dak en namen ons vaak mee naar IJmuiden, waar we met garnalennetjes ons feestmaal opvisten. Later hadden mijn ouders een zomerhuisje in Holysloot met een moestuin en eigen kippen. Zelf ben ik graag buiten in de natuur. Mijn hobby’s zijn wandelen, joggen, vissen en bushcraften.

Zou je ook willen werken bij Natuurfontein? Stuur dan een open sollicitatie naar info@natuurfontein.nl