Over ons

Ellen Krop

Ellen Krop

Pedagogisch Medewerker & Voedingsdeskundige

Ik ben geboren in 1990, en woon in Landsmeer. Al sinds ik me kan herinneren vind ik sporten leuk, ik heb dan ook de HBO opleiding Sport en Bewegen, Lifestyle en Gezondheid gevolgd. Tijdens mijn studie en na mijn afstuderen heb ik veel met kinderen gewerkt, ik heb schaatsles gegeven, skateles, naschoolse beweegactiviteiten en sport en spel. Zelf vind ik alle sporten leuk, schaatsen, voetbal, dansen, snowboarden, zeilen, korfbal, zwemmen, wielrennen, hardlopen en nog veel meer! Ik vind het heerlijk om buiten in de natuur bezig te zijn en te sporten. Maakt niet uit of het zomer, winter, herfst of lente is, het is altijd lekker buiten. In de modder hardlopen of in de winter op het prachtige natuurijs schaatsen, in de zomer met mooi weer zeilen en zwemmen, van al deze activiteiten in de buitenlucht geniet ik. Bij Natuurfontein kan ik mijn enthousiasme over bewegen in de buitenlucht overbrengen op kinderen.

Jonathan Peeters

Jonathan Peeters

Pedagogisch medewerker & medewerker Planning en Plaatsing

Geboren in 1987 en wonend in het mooie Amsterdam. Tijdens mijn jongere jaartjes vond ik het prachtig om de hele dag lekker buiten te zijn, genieten van alles om mij heen. Of ik nou in een boom klom of over een slootje sprong, het maakte mij niks uit zolang ik maar lekker buiten kon zijn. Totdat ik toch echt wat ouder werd en me moest gaan focussen op mijn studie. Met kinderen werken vond ik altijd al prachtig en dacht daarom dat het onderwijs super was voor mij. Ik ben toen de opleiding onderwijsassistent gaan doen en gelijk daar achteraan bij de pabo ingestroomd. Na een poosje kwam ik er toch achter dat ik op een ander manier met kinds wilde werken. Ieder jaar ging ik al mee met mijn turnvereniging op kamp als begeleider, een week vol met sport en spel in een kamphuis aan het bos. Tijdens deze kampweken kwam ik er achter dat ik meer buiten wilde zijn en dit buiten avontuur samen met kinderen wilde beleven. En je zal het maar bedenken, Natuurfontein kwam toen op mijn pad. De beste invulling die ik kon bedenken.

Naast mijn werk ben ik vaak in de yoga school te vinden om mijzelf eens lekker op te rekken en te strekken. Van een mooie rondje om het Vondelpark ben ik niet vies. Ook speel ik nu sinds een aantal jaar saxofoon waar de noten mij om de oren vliegen.Genieten, plezier maken en de buitenwereld ontdekken, samen met de kinderen.

Ton van der Berg

Ton van der Berg

Pedagogisch medewerker met oude ambacht skills

Ik ben geboren in 1955, ik ben getrouwd met Annemarie en heb een reeds volwassen stiefdochter en een tiener zoon.
Na 30 jaar in de audiovisuele branche te hebben gewerkt, werd ik bedankt kort voor mijn 55ste. Na een jaar van veelvuldig en nutteloos solliciteren is het roer omgegaan en ben ik de opleiding SPW kinderopvang gaan doen; hiervoor ben ik sinds 2012 gediplomeerd.
Mijn inbreng in het team bestaat uit onder andere (oude) ambacht en buiten met de kinderen eten maken. Verder ga ik vogelnestkastjes met ze maken en regelmatig met blaaspijpen schieten. Of op avontuur op het Pirateneiland in het Amsterdamse Bos.
Het is voor kinderen ook fijn om wat meer mannen in deze vrouwenwereld te zien, vooral voor de jongens (en meisjes) die van ravotten en stoere dingen houden.

Juanita Meierdrees

Juanita Meierdrees

Pedagogisch medewerker

Ik ben geboren in 1967 in het oude Wilhelmina Gasthuis en ben nu dus terug bij mijn roots. Als kind zat ik op de padvinderij, dit omdat mijn tante daar Akela was en ik daar altijd heerlijk kon buiten spelen. Als oudste dochter van een zieke moeder kwam ik al jong in aanraking met alternatieve genezers, hun kruidentuintjes en de aandacht/zorg voor de natuur. Dit wilde ik ook en ging in 1985 de opleiding ziekenverzorging doen om er o.a. achter te komen dat de patiënten en ik bijna nooit buiten kwamen. Ik koos na een paar jaar voor mezelf en ging op een camping in Zuid-Frankrijk werken. Daar startte ik een kinderclubje naast mijn tent waar heel veel wandelende takken zaten en zo ontstond er een nieuwe carrière. Ik mocht buurthuis ‘Janligthart’ helpen een naschoolse opvang op te zetten. Ik heb vele jaren in de kinderopvang gewerkt en heb het altijd heerlijk gevonden om de kinderen in contact te brengen met de natuur en ze respect bij te brengen voor al wat leeft. Toen ik mijn huidige partner leerde kennen met een dochtertje van 1 jaar, besloot ik om in het kinderdagverblijf te gaan werken. We kochten een huisje in Wormerveer, daar waar we nu nog wonen. Nona is inmiddels 21 jaar en woont sinds kort op haar zelf. Alle tijd dus voor mij naast de studie sociale psychologie me in te zetten voor Natuurfontein!

Lisette van Harselaar

Lisette van Harselaar

Pedagogisch medewerker & Locatiecoördinator

Ik ben geboren in 1986 en woon in Beverwijk/Heemskerk. In aanloop naar mijn functie bij Natuurfontein, heb ik de opleidingen Sociaal Pedagogische Werker en Sociaal Pedagogisch Hulpverlening gevolgd en afgerond. Vervolgens heb ik gewerkt met kinderen/jongeren met een handicap en eventueel een psychiatrische stoornis. Vervolgens ben ik een aantal jaar werkzaam geweest in de psychiatrie met als doelgroep; volwassenen en ouderen. In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en scouting. Op zoek naar een nieuwe uitdaging met natuur in mijn achterhoofd, kwam ik bij Natuurfontein terecht. Het juiste adres!
Mijn inbreng in het team is mijn enthousiasme over de natuur en de activiteiten die je in de natuur kan doen. En jeugdherinneringen creëren met de kinderen in de jeugd!

Dorinda Wassenaar

Dorinda Wassenaar

Pedagogisch medewerker met creatieve skills

Hi ik ben Dorinda en geboren in 1990. Vroeger heb ik jaren op een kinderboerderij gewoond, waar mijn moeder beheerder was. Vanzelfsprekend hadden we dan ook tal van dieren thuis! Rond mijn 8ste ben ik naar Nieuw-Vennep verhuisd, daar waar ik fanatiek aan judo en scouting heb gedaan. Na schooltijd hield ik mij o.a. bezig met jeugd EHBO en heb ik op mijn 15e het officiële diploma behaald. Daar waar ik sinds die tijd veel als post op evenementen heb gestaan en tevens als vrijwilliger op evenementen bij kinderen van 4 t/m 14 jaar, vaak organisatie bij het jongeren- en tienercentrum. Hobby’s heb ik meer dan genoeg! Ik ben dagelijks bezig met figuurzagen, knutselen met hout en altijd weer opzoek naar creatieve oplossingen.
Een hoogtepunt in mijn leven is mijn deelname in 2010 aan de jongeren editie van ‘The Tall Ship Races’ en na die geweldige elf dagen op zee, wist ik wat ik wilde: werken in de kinderopvang!
Alleen dan wel een kinderopvang waar de kinderen buiten hutten mogen bouwen, spannende avonturen beleven en echt kind mogen zijn. Nou die heb ik in Natuurfontein gevonden en ik geniet er nog steeds elke dag van!

Nynke Sluijter

Nynke Sluijter

Pedagogisch medewerker

Hi, ik ben Nynke en ben geboren in Friesland. In 2007 ben ik afgestudeerd aan de opleiding
Culturele Maatschappelijke Vorming, richting kunsteducatie. Na mijn studie heb ik bij verschillende culturele organisaties gewerkt, waaronder Fotografiemuseum FOAM en kunstenaarscollectief 5eKwartier.

Op een gegeven moment kwam ik erachter dat ik niet alleen maar organisatorisch bezig wilde zijn, maar ook meer zelf wilde creëren samen met een doelgroep. Vanaf 2013 ben ik gaan werken als vakspecialist bij BSO Abcoude. Hier had ik alle vrijheid in het bedenken en aanbieden van activiteiten op het gebied van kunst, spel en toneel aan kinderen van 4 t/m 12 jaar. Hieruit voort heb ik samen met een vriendin de Spelmaker opgericht en geven we samen of alleen theater- en spelworkshops aan kinderen.

Afgelopen jaar kwam ik achter het bestaan van Natuurfontein. Het concept en manier van werken met kinderen sprak me meteen aan. Kinderen de ruimte geven om zichzelf te zijn en hun omgeving te ontdekken. Hier komen mijn liefde voor natuur en creativiteit samen. Ik heb dan ook heel veel zin om samen met kinderen, al spelende, mooie dingen te maken en avonturen te beleven in de natuur!

Joan Homs Gomez

Joan Homs Gomez

Pedagogisch medewerker

Mijn naam is Joan en ik ben geboren en getogen in Amsterdam. In 2004 ben ik afgestudeerd als Sociaal cultureel werker, hiermee ben ik aan de slag gegaan in de kinderopvang en heb ik ruim ervaring opgedaan met kinderen in de leeftijdsgroep van 0 tot 16 jaar oud. In 2015 heb ik mijn tweede studie Cultureel erfgoed afgerond aan de Hogeschool van de Kunsten. Het lijkt me geweldig om deze twee studies te combineren in mijn verdere loopbaan. Mijn doel is de kinderen te leren om zich heen te kijken en na te denken over hoe bepaalde dingen in Nederland en vooral in de stad Amsterdam tot stand zijn gekomen. Hoe ging men vroeger om met het dagelijkse leven en wat kunnen wij er nu nog van leren?

Als stadskind was ik vroeger veel te vinden in musea zoals het Tropenmuseum en het NINT (Nemo) en daarnaast speelde ik veel bij het Twiske, het Vondelpark en in het Flevopark, daar kon ik lekker ravotten, hutten bouwen en vies worden, hoe fijn is dat! Omdat ik zulke goede herinneringen heb aan het spelen in de natuur, ben ik blij dat er in Amsterdam plekken zoals Natuurfontein zijn. Hier kunnen we de stadskinderen leren dat er ook erg veel natuur in Amsterdam te vinden is, waar we kunnen leren, spelen en ontdekken.

Jessy Rietveld

Jessy Rietveld

Pedagogisch medewerker

Hallo, ik ben Jessy Rietveld.
Geboren in 1979 en het grootste deel van mijn jeugd in Hilversum opgegroeid.

Mijn opa en opoe zijn, toen ik 6 was, vanuit Hilversum naar Langezwaag (Friesland) verhuisd, waar ze jaren in een boerderij gewoond hebben. Er waren een hond, 3 katten, een pony, konijnen, schapen, kippen etc. Ruimte, rust, dieren en een hoop gezelligheid, dus als het even kon, was ik in de schoolvakanties daar te vinden.

Ik ben al 16 jaar werkzaam in de kinderopvang van babygroepen tot de oudste groepen van de BSO en ik merk dat ik het belangrijk vind, dat kinderen opgroeien tot wie ze eigenlijk al zijn. Emoties, buiten zijn en lekker vies worden, horen daar zeker bij. Maar ook: Waar komt melk vandaan? Hoe groeit een tomaat? Ik heb ontdekt dat je dit allemaal meekrijgt bij Natuurfontein.
Met alle kennis en ervaring die ik heb als mens, pedagogisch medewerker en Kindercoach, wil ik dit helpen waarborgen.

Esther Putter

Esther Putter

Pedagogisch medewerker

Ik ben Esther Putter en ben geboren in 1973. Wat mij als kind nog het meeste is bijgebleven zijn de logeerpartijen bij mijn grootouders , in Hoogland. Zij hadden kippen en varkens, de bakker kwam nog aan de deur en meerdere keren per jaar kwamen we met de familie bij elkaar om te helpen in de tuin. Zij hadden min of meer achter het huis een bos, waarin we heerlijk konden klimmen en spelen. Een waardevolle herinnering.
Inmiddels ben ik zelf moeder van twee kinderen, Wietse (2006) en Boukje (2011) en we zijn een sportief gezin en houden van het buitenleven. We kamperen graag en trekken er vaak op uit om te genieten van het bos, strand of hei. We zijn gek op Nederland, de Ardennen en Duitsland als vakantieland.
Ik werk al ruim 20 jaar in de kinderopvang en ben 6 jaar manager geweest in dit vak. Ik merkte dat ik steeds verder weg kwam te staan van waar het om draait en voelde me niet op mijn plek. Bij Natuurfontein heb ik teruggevonden wat ik miste, namelijk het directe contact met het kind en de werkvloer. Voor mij is ieder kind een boek met allerlei hoofdstukken en prachtige verhalen, het is mij een voorrecht om in dat boek te mogen schrijven en eraan bij te dragen dat uw kind mag opgroeien tot een mens in onze samenleving.

Kim Jakobs

Kim Jakobs

Pedagogisch medewerker & vogelspotter

Hallo, ik ben Kim en ik ben in 1995 geboren in het Zuid-Limburgse Geleen. Na enkele jaren hier gewoond te hebben, verhuisde ons gezin in 2003 naar Stein. Natuur is iets wat me van jongs af aan met de paplepel is ingegoten. Als kind wandelde we veel met het gezin en opa en oma door het Zuid-Limburgse heuvellandschap. Ik had mijn eigen wandelboekje en verzamelde alle stempels, die je bij iedere wandelroute kreeg. Mijn opa leerde me veel over de natuur, vogels in het bijzonder. Ik kreeg hier een grote passie voor en ging vaak op pad om vogels te spotten in de weilanden en de bossen in de buurt.

Ook gingen we vaker op vakantie naar Texel, het vogelparadijs, waar excentrieke vogelsoorten voorkwamen die je nergens anders in Nederland zag. In welke levensfase ik ook zat; in de natuur voelde ik me altijd thuis en kwam ik tot rust.

Toen ik op mijn 17e een studiekeuze moest maken werd dit dan ook erg lastig: ging ik voor de studie Bos en Natuurbeheer of toch voor Pedagogiek? Uiteindelijk heb ik voor de Pedagogiek opleiding gekozen, omdat het werken met kinderen en mensen me erg leuk en dankbaar werk leek en ik was er ook nog niet helemaal klaar voor om Zuid-Limburg te verlaten. De passie voor de natuur is wel altijd gebleven.
Toen ik klaar was met mijn studie wilde ik dan ook op zoek gaan naar een baan waarbij ik kinderen en natuur kon combineren in mijn werk. En die baan heb ik helemaal gevonden in Natuurfontein. Het lijkt me heerlijk om bij Natuurfontein buiten- activiteiten uit te voeren en kinderen te enthousiasmeren voor de natuur. Daarnaast weerspiegelt de visie van Natuurfontein precies datgene wat ik belangrijk vind in de ontwikkeling van kinderen: ze moeten lekker buiten in de natuur hun eigen creatieve, fysieke en sociale mogelijkheden ontdekken en zichzelf kunnen ontplooien.

Ieder kind is anders en ik vind ook dat ieder kind de mogelijkheid moet hebben om zijn/haar eigen persoonlijkheid te ontwikkelen. Ieder kind heeft in mijn ogen het recht om zichzelf te ontplooien en te ontdekken wie hij/zij is. Ieder kind mag er zijn.

Els Vredeveldt

Els Vredeveldt

Pedagogisch medewerker & Kindercoach

Hoi ik ben Els, opgegroeid in Baarn en sinds kort werkzaam bij Natuurfontein. Als kind al was ik altijd op onderzoek uit en het liefst de hele dag buiten, heerlijk! Hutten bouwen, bomen klimmen en schatgraven. Het kon niet gek genoeg.
Altijd al heb ik een groot hart voor dieren gehad en was op jonge leeftijd al vaste kracht op de Kinderboerderij in Baarn, waar ik o.a de verzorging van dieren op mij nam en de ´begeleiding´ van de jongere kinderen. Hier is mijn passie voor het werken met kinderen ontstaan.

Toch besloot ik destijds om een andere richting op te gaan en een kijkje in de financiële wereld te nemen. Na het afronden van mijn opleiding Management, Economie & Recht ben ik altijd werkzaam geweest in het bedrijfsleven. Hier heb ik met plezier gewerkt en veel ervaring opgedaan, maar ik miste iets fundamenteels:´Het direct werken met mensen en iets kunnen betekenen voor iemand´. Na het opzeggen van mijn baan in 2015 heb ik een reis gemaakt door Zuid & Midden Amerika. Hier kwam ik mijn avontuurlijke IK weer tegen en heb ik gemerkt hoe belangrijk avontuur, actief bezig zijn en het sociale aspect is voor mij.

Weer terug in Nederland ben ik aan een HBO opleiding Kindercoach begonnen aan het ATMA instituut welke in april 2017 is afgerond. Het is heerlijk om met kinderen te werken, hun energie, oprechtheid en hun onbevangen kijk op het leven geven mij veel plezier en voldoening. Ik ben trots dat ik een bijdrage mag leveren aan de ontwikkeling en ontdekkingsreis van kinderen binnen Natuurfontein!

Janine Wevers

Janine Wevers

Stagiare

Mijn naam is Janine (26 jaar oud) en ik loop sinds oktober, op de donderdag, stage bij Natuurfontein! Dit zal ik blijven doen tot eind juni.

Na de havo heb ik Eco & Wildlife studies gestudeerd en heb ik veel over wilde dieren en natuurbehoud geleerd. Toen ik verder ging studeren koos ik tussen toerisme en pedagogisch management kinderopvang. De keuze viel op het laatste want het leek me prachtig om kinderen wat dichter bij de natuur te kunnen brengen! Jullie kunnen je voorstellen hoe leuk het was om in Amsterdam de perfecte BSO te vinden. Overdag mag ik meekijken in de organisatielaag en ’s middags mag ik heerlijk buiten spelen (euhh helpen op de groep bedoel ik).

In mijn vrije tijd sport ik graag. Zo doe ik crossfit, kickboksen en bootcampen. Daarnaast ben ik graag bij vrienden, familie en m’n vriendin. Daarvoor reis ik heel wat heen en weer door Nederland! In de toekomst hoop ik veel in het buitenland te kunnen werken, want in veel landen staan de kinderen nog niet zo in contact met de natuur als bij Natuurfontein. Als jullie vragen hebben, stel ze gerust!

Zou je ook willen werken bij Natuurfontein? Stuur dan een open sollicitatie naar info@natuurfontein.nl