October 31

0 comments

Natuurfontein duurzaam – Hoe dan?

Vandaag, 10 oktober, is het de Dag van de Duurzaamheid.

Dan vinden door heel Nederland duizenden duurzame initiatieven en activiteiten plaats. Eén van die activiteiten is de voorleesactie voor basisscholen (en BSO’s) waar wij al vele jaren aan meedoen. Ook dit jaar weer, nu met als thema voedsel. Daarnaast is het plan om met de kinderen afval te gaan upcyclen.

Ook gemeente Amsterdam is bezig met duurzaamheid. Zo wordt er op zaterdag 4 november (13-17 u) in de Westergasfabriek het publieksevent “Duurzaam020 – Hoe dan?” georganiseerd. Dat bevelen we van harte bij jullie aan. Het programma is te vinden op https://www.amsterdam.nl/duurzaam020/.

Wat doen wij dan aan duurzaamheid?

We zijn vooral bewust bezig op het gebied van afval (scheiding, preventie, zwerfafval, upcyclen) en voeding (tegengaan van verspilling, biologisch en fairtrade voedsel). Zoveel mogelijk komen de medewerkers met OV of fiets naar het werk. En ook daar verplaatsen we ons fietsend en lopend. We helpen graag, samen met de kinderen, mee bij groene projecten in de buurt of met de paddentrek.
In onze ogen is (natuur)beleving de basis voor betrokkenheid bij je omgeving. Als je die omgeving op een positieve manier ervaart en beleeft, dan voel je je er ook (mede)verantwoordelijk voor. Daarom besteden we veel aandacht aan het beleven en ervaren van de stad(snatuur).
Daarnaast willen wij zelf als organisatie duurzaam zijn, omdat het gaat om de toekomst van de kinderen (en van onszelf) en om het goede voorbeeld te geven.
Dat we op de goede weg zijn, blijkt wel uit dat we vorig jaar als eerste in Amsterdam de titel fairtrade BSO kregen. Ook werden we in 2016 genomineerd voor de Prijs van Duurzaam MKB-bedrijf in Amsterdam-West.

Maar we zijn er nog niet!

Er is zoveel meer mogelijk. En daar willen we met elkaar in 2018 verder aan werken. We hebben al contacten met verschillende organisaties die programma’s aanbieden voor kinderen om ze op een speelse wijze en vanuit hun nieuwsgierigheid bezig te laten zijn met duurzaamheid. Ook zullen we bekijken hoe we als organisatie verder kunnen verduurzamen, uitgaande van de 4 P’s: planet, people, profit én pleasure.
We vinden het fijn als ook ouders mee willen denken. Dus volgend jaar zullen we jullie zeker uitnodigen voor “Natuurfontein duurzaam – Hoe dan?”.

Ineke Bams, Adviseur (Groen) beleid & duurzaamheid


Tags


You may also like

Sta Sterk Training

Spelenderwijs maken wij jeugdherinneringen bij Natuurfontein

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page

>