Kwaliteitsmerk

Groen Cement

Natuurfontein heeft voor beide locaties het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang. Onze locatie WG-terrein heeft deze in 2013 behaald en de locatie Westerpark in 2016. Dit kwaliteitsmerk wordt uitgereikt door Stichting Groen Cement. Deze stichting is een netwerk van kinderopvanglocaties en deskundigen op het gebied van natuur en milieu. Met elkaar zetten ze zich in om kinderen en natuur te verbinden.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat natuurbeleving en buiten spelen belangrijk is voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Bovendien zijn kinderen de volwassenen van morgen en is de natuur de basis van ons bestaan. Kinderen zijn de belangrijkste schakels voor de toekomst van onze aarde. Door de kinderopvang te ‘vergroenen’ wil Stichting Groen Cement hieraan een bijdrage leveren.

Een kinderopvanglocatie krijgt dit kwaliteitsmerk als ze aan een aantal voorwaarden voldoet. Deze zijn hier te vinden. We zijn er trots op dat we het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang hebben!

Je kan er als ouder zeker van zijn dat deze locatie dagelijks bewust bezig is met natuurbeleving voor de kinderen en dat de kinderen veel buiten zijn. En dat is leuk en gezond!

Metselaars van Groen Cement

Stichting Groen Cement is een organisatie die bestaat uit vrijwilligers. Het vijfkoppige bestuur wordt ondersteund door meer dan 150 vrijwilligers vanuit alle hoeken van het land.groencement Deze vrijwilligers hebben allemaal affiniteit met kinderen én natuur en dragen de stichting een warm hart toe. Omdat vrijwilligers erg belangrijk zijn voor Stichting Groen Cement, zelfs onmisbaar, hebben wij een passende naam voor hen bedacht: de Metselaars van Groen Cement! Metselaars verbinden -door al hun activiteiten, inzet en kennis- kinderen met de natuur en zo bouwen wij samen aan een groene en gezonde toekomst voor de komende generaties.

Uiteraard kunnen wij als Natuurfontein niet achterblijven en zijn ook vier (max. 2 per locatie) van ons personeel Metselaar!